Vul hieronder de code in die u gekregen heeft van Art4Light

Code is onjuist

Search
UK Winkelwagen Logo Art4Light

Exclusief VADSBO Importeur Benelux en groothandel Casambi artikelen voor de Benelux

Wij leveren Casambi producten uit voorraad.


PDF Casambi Collectie;

Onze Casambi collectie breidt zeer snel uit dus vernieuwt u de PDF
eens in de zoveel tijd. KLIK HIER VOOR DE CASAMBI PDF

--

Hieronder ziet ons geklimatiseerde Casambi Kennis Centrum in Uithoorn alwaar wij aan maximaal 8 cursisten tegelijk een Casambi cursus geven. De Casambi Cursus is interactief en bedoeld voor lichtarchitecten, detaillisten, inkopers, verkopers en de elektrotechnische branche. Alle Casambi aspecten worden besproken aan de hand van praktijkvoorbeelden en getoond op diverse HD beeldschermen. Wij leveren Casambi producten aan de gehele Benelux. Op verzoek kunnen wij de Casambi cursus ook bij u op locatie verzorgen. Vraag ons naar de voorwaarden.

 
Casambi Kennis Centrum Uithoorn;


Tom van Buuren (Casambi Expert) heeft dit stuk geschreven als ras-techneut die reeds 30 jaar ervaring heeft met veel Domotica en andere licht besturing systemen. Hij zal u dadelijk overtuigen van de kracht van het Casambi systeem omdat het -zo hij meldt- "gewoon het beste systeem is". Tom is onafhankelijk en schrijft zonder enige commerciŽle insteek doch louter op basis van feiten en zijn opgedane ervaring.

 

Casambi, 'the Bluetooth story';

Het Casambi systeem is in Finland ontwikkeld door een dynamisch team techneuten. Omdat men reeds alles over (low Energy) Bluetooth wist, was de basis voor een 'nieuw efficiŽnt en energiebesparend Bluetooth domotica systeem' al snel gerealiseerd. Ik zal u hieronder een samenvatting van de mogelijkheden voorleggen. Indien u meer wenst te weten neem dan gerust contact op; 0031(0)653387047 

Casambi app (gratis software);

De gratis Casambi app werkt op alle Android en IOS Smart devices zoals Samsung, Iphone, Ipad etc. U heeft geen dure server nodig en ook een WIFI netwerk is niet nodig. Dit komt omdat Casambi via Bluetooth werkt. Zodra u een Casambi component installeert (bijvoorbeeld een Casambi dimmer, een Casambi lamp, een Casambi driver, een Casambi WallxPress of wat ook) is uw gratis netwerk automatisch een comfortabel feit geworden! Een Casambi netwerk begint dus al bij 1 component waarna u oneindig veel mogelijkheden en keuzes heeft. De Casambi app ondersteunt de meest gangbare talen los van de ingestelde taal van uw smart device.

Casambi systeem (Hardware);

Vadsbo en vele andere merken verwerken het slimme Casambi systeem in hun producten. Dit betekent dat u uw verlichting traditioneel kunt dimmen en schakelen zoals u gewend bent, maar dat u tevens lichtscenes kunt oproepen met de app of andere 'gewone' schakelaars. Uw schakelmateriaal blijft gewoon de kleur en afwerking behouden die u wenst, of dit nu Bush Jeager is, dan wel JUNG of GIRA, Berker of wat ook. Na de installatie kunt u het gehele systeem eventueel ook bedienen zonder telefoon of I-pad. In dat geval gebruikt u de 'gewone schakelaars en dimmers' in de muur waarbij alle Casambi faciliteiten behouden blijven. Wij kunnen u alles werkend in ons Casambi Kennis Centru laten zien en adviseren u welke componenten u het best kiest om op te nemen in uw elektrische installatie. Er zijn zelfs 'gewone draaidimmers' met Casambi bediening leverbaar.

Casambi hardware installeren (bijvoorbeeld dimmers);

Dit is uiterst simpel, soms kan uw klant dit zelf doen. Uw klant behoudt de mogelijkheid om zijn eigen schakelmateriaal te kiezen, bijvoorbeeld JUNG AS500 wit, Berker, Gira of iets anders.

Bij latere Casambi aanpassingen geen dure elektricien benodigd;

Een zeer krachtig voordeel van Casambi is dat uw klant nooit meer een dure installateur nodig heeft als deze uitbreidingen wenst te doen. Het systeem herkent onmiddellijk een uitbreiding van elektrische Casambi componenten en voegt deze toe aan het Casambi netwerk.

Casambi bespaart u veel geld tijdens bouw en verbouw;

Mits handig ontworpen kan een Casambi netwerk zeer veel geld besparen omdat de elektricien veel minder werk te doen heeft zoals leidingen infreesen en dozen inhakken. Dit komt omdat het gehele netwerk draadloos wordt bestuurd zonder enig risico op uitval of mankementen.

Casambi versus (veel te dure) Domotica systemen;

Bij andere (vaak zeer dure) netwerken en Domotica systemen is het zo dat als de server uitvalt 'het gehele systeem uitvalt'. Dat kan al gebeuren bij een simpele stroomstoring op 1 groep! Bij Casambi echter is er geen enkel dominant component te bespeuren. Zodra ergens iets uitvalt of defect raakt dan zal het systeem deze componenten negeren totdat zij zich weer automatisch aanmelden! Hiermee heeft het Casambi systeem een ongeŽvenaard zelf-oplossend vermogen bij dreigende storingen. Zelfs uw smart-device speelt geen enkele rol bij een stabiele werking. U hoeft bij Casambi dus geen dure servers, geen computers en geen licenties aan te schaffen. En wat je niet hoeft aan te schaffen kan dus ook niet kapot!

Casambi Gateway;

Indien u toch eens om hulp verlegen zit belt u ons of een van onze partners en zet u gewoon even het Casambi systeem 'open' door de 'Casambi Gateway' te activeren, een uiterst simpele handeling. Nadat u dit heeft gedaan kunnen de techniekers het netwerk 'op afstand' bereiken en kunnen wij uw vraag makkelijk beantwoorden dan wel het antwoord meteen uitvoeren. Na gereed schuift u de 'Gateway' weer uit. De Gateway is tevens een uitermate leuke tool om een netwerk vanaf een andere locatie te bedienen en te controleren. De Casambi app werkt zonder IP-configuratie of LAN modem, dus er is ook geen gevaar dat iemand kan inbreken op een computer als uw Casambi gateway langdurig open staat.

Casambi reikwijdte;

Ieder Casambi component in het netwerk gedraagt zich automatisch als 'repeater'. Dit betekent dat alle componenten elkaar informatie doorgeven. Hiermee is de reikwijdte onbeperkt geworden en kunnen zelfs hele gebouwen worden uitgerust met dit slimme systeem. Het Casambi netwerk wordt ook wel een 'Grid Netwerk' genoemd.

Casambi Updates;

Omdat een Casambi netwerk een 'Grid Network' is, zal een software update slechts 1 keer van een I-pad of Android naar het dichtstbijzijnde component worden geŁpload. Nadien gaan alle componenten de software aan elkaar doorgeven. U merkt hier voorts niets van en uw verlichting blijft gewoon werken. Als de stroom tussentijds uitvalt zal de update na herstel gewoon verder worden uitgevoerd.

Casambi en Apple Watch;

Het Casambi netwerk laat zich tevens bedienen met een Apple Watch. Hoe leuk het is om met het duimwieltje op uw Apple Watch uw gehele huis op en neer te dimmen demonstreren wij u graag tijdens onze Casambi training, onderstaand een Casambi training op locatie bij een van onze partners;
Casambi Cursus Nederland en Belgie

 

Casambi Cloud omgeving;

Uw netwerk wordt bewaard in de 'Casambi Cloud' en staat daar veilig tot het moment dat u het netwerk verwijdert. Wij kunnen u adviseren welk Casambi netwerk u het best kiest en laten de verschillen zien tussen de beschikbare netwerken tijdens onze Casambi uitleg aan de hand van een duidelijke Nederlandstalige presentatie;
Nederlandstalige Casambi handleiding

Casambi en Philips Hue;

De Casambi app herkent tevens alle PHILIPS HUE systemen en u kunt deze dus ook direct bedienen op de app nadat u de Philips Bridge even koppelt.

Casambi aanwezigheids-simulatie;

Binnen het Casambi protocol kunt u middels een technisch trucje uw elektronische beveiliging koppelen aan het netwerk. Dit betekent dat als u uw alarm aan zet er automatisch tijdens vooraf ingestelde tijden enkele lichtscenes worden bediend opdat uw huis tijdens vakantie bewoond lijkt.

Casambi en Tunable White verlichting;

De app en de te verkrijgen schakelaars zijn voorbereid op de aansturing van Tunable White systemen (waaronder Philips Hue). De bedieningswijze is makkelijk en laat zich moeilijk omschrijven anders dan 'fantastisch'......

Casambi en RGB(W) aansturing;

De app is voorbereid op RGB(W) led verlichting en het kleurenpalet dat zich ontvouwt in deze toestand is opmerkelijk.

Casambi 0-10Volt aansturing;

Indien u een installatie of driver met een 0-10Volt wilt aansturen is dit mogelijk.

Casambi en DALI;

Casambi heeft de mogelijkheid om DALI aan te sturen als enkel toestel dan wel in een Dali netwerk systeem.

Casambi gastspreker;

Art4Light kan u ondersteunen op beurzen en evenementen. U kunt ons daartoe uitnodigen als gastspreker. Wij nemen dan onze zeer uitgebreide Casambi demonstratie koffer mee alsmede onze parate Casambi kennis! Vraag ons naar de voorwaarden. Hieronder ziet u een foto van een evenement waarbij Tom van Buuren bij Telerex te gast was;
Gastspreker Casambi Telerex

------------

Casambi in Nederland en Europa;

Onze Casambi Partners bevinden zich over heel Europa. Art4Light is partner van al deze leveranciers en tezamen met het Casambi protocol bieden wij een zeer compleet pakket Casambi. Hieronder introduceren wij enkele Casambi handelspartners van ons;

Vadsbo (Zweden); dimmers met Casambi technologie;

De Vadsbo componenten worden in Zweden ontwikkeld en zijn typisch toegespitst op het schakelen en dimmen van LED verlichting. Veel van deze dimmers hebben 'Casambi aan boord'. Het fijne van deze dimmers is dat u niet verplicht bent om steeds naar uw mobiele telefoon te grijpen maar dat u de dimmers tevens lokaal kunt bedienen! Deze dimmers zijn uitermate stabiel omdat zijn gebruik maken van MOS-FET eindtrappen. klik hier om naar VADSBO te gaan


Danlers (Engeland); bewegingsmelders met Casambi technologie;

Danlers bewegingsmelders (en LUX-meting) worden aangesloten op 230V en nemen nadien direct deel aan het Casambi netwerk. In de Casambi app koppelt u de bewegingsmelder aan de scene van uw keuze. Deze melders reageren op beweging en kunnen tevens in robuuste waterdichte uitvoeringen worden geleverd. klik hier om naar DANLERS te gaan

AIMOTION (Duitsland) Lichtmetingen met Casambi technologie;

Wij hebben alle Aimotion stekker-klare producten die tevens een 'LUX' (licht)waarde kunnen meten en weergeven op de plank liggen. In de Casambi app koppelt u deze waarde aan een bepaalde scene waardoor het licht automatisch terugdimt bij meer binnenvallend licht van buiten. klik hier om naar AIMOTION te gaan

LedsGo en CL (Vlaanderen) (Connected Light / Delta Light);

Vanuit Vlaanderen biedt Connected Light een toegevoegde waarde met onder andere haar LED controllers. Deze kunnen centraal en decentraal worden geplaatst. klik hier om naar Ledsgo / CL te gaan

 

SCEMTEC interfaces (Duitsland);

Scemtec levert een interface die u koppelt met uw schakelaars. klik hier om naar scemtec te gaan

Lichtteam Liga-air (Zwitserland)

Levert een interessante mix van Casambi aanwezigheidsmelders en Interfaces die tevens op 12V-DC en 24V-DC leverbaar zijn. klik hier om naar lichtteam te gaan

Telerex en Dalcnet (Benelux)

Via het dynamische Telerex leveren wij de Casambi-Dalcnet collectie. Dalcnet heeft een opmerkelijke collectie Casambi units die veelal tevens op DIN-rail kunnen worden geplaatst.

Casambi OEM partners;

Er zijn reeds tientallen lichtfabrikanten die Casambi software standaard in verlichtings-armaturen verwerken. Op deze pagina vindt u ze allemaal