Vul hieronder de code in die u gekregen heeft van Art4Light

Code is onjuist

Search
UK Winkelwagen Logo Art4Light


 
In zeer beperkte oplage gemaakt; schemerlampje van versteend hout. Hoogte; 59cm. Kapmaat; 30x30x 23cm hoog. Dit object geeft een zeer warme gloed door de rijke kleurschakering in het hout!

Versteend hout sculpturen met een prehistorische oorsprong. Het materiaal dat is gebruikt voor deze sculpturen is 'Versteend hout' ook wel 'petrified wood' genaamd. Materiaal van 15-200 miljoen jaar oud dat op enkele plaatsen ter wereld wordt aangetroffen waaronder madagaskar, Indonesië en Noord-Amerika (Arizona). Versteend hout bestaat uit fossiel hout waarin alle organische materialen zijn vervangen door mineralen met behoud van de structuur van het hout. Het verstenings proces van het hout gebeurt onder de grond, wanneer een boom bedolven raakt onder sediment hetgeen miljoenen jaren
duurt! Grondwater dat langzaam door de bodem sijpelt zet mineralen af waar de lignine en cellulose wegrotten en waarbij de vorm van de cellen behouden blijft. Een object gemaakt van versteend hout is daarom in alle opzichten uniek!

                                                                                  


Versteend hout Item 2 €  659,00

Meer informatie aanvragen